Понеделник, 29 Апр 2024
           
Новини

Нашият дом е България и РОД се борят срещу ранното сексуално образование в "Стретегия за детето"

   
Нашият дом е България и РОД се борят срещу ранното сексуално образование в \

"Ако българското семейство Ви е мило, заповядайте на 13 април събота от 11:00 ч. в Централен военен клуб - София, зала ‘’Тържествена’’, призовават от "Нашият дом е България" и Сдружение РОД

Сдружение “РОД” и Фондация “Нашият дом е България” инициират Обществено обсъждане на “Стратегия за детето 2024-2030 г.”

В документа социалното министерство в лицето на ДАЗД прокарва законодателна линия, предвиждаща ранно сексуално образование, детско правосъдие и др. Всичко това умело завоалирано и прикрито, пишат от двете организации, защитаващи християнските ценности и нравствени добродетели.

Оттам припомнят, че това се случва близо пет години след масовите протести на родители в цяла България срещу предишния скандален проект „Стратегия за детето 2019-2030“, предвиждащ подобни и/или еднакви с посочените скандални предложения.

"Ако българското семейство Ви е мило, заповядайте на 13 април събота от 11:00 ч. в Централен военен клуб - София, зала ‘’Тържествена’’, призовават от "Нашият дом е България" и Сдружение РОД.

На обществената дискусия ще бъдат обсъдени:

- Какво е “детско правосъдие” и какви опасности крие то при внедряването му в българското правораздаване?

- Що е то „ранно детско развитие“ и какво отражение ще има тази поредна абстрактна формулировка върху живота на българските деца?

- Наистина ли държавата е компетентна да определя кой е „най-добрият интерес на детето“?

- Премахната ли е идеята за ранно и всеобхватно сексуално образование в новата Стратегия или е скрито зад някой от многото термини без дефиниция?

- Защо според държавните институции в най-бързо топящата се нация в Европа многодетните семейства са таргетирани и определени като рискови?

Участие в събитието ще вземат Адв. Владимир Шейтанов, Адв.Д-р Виктор Костов, Адв. Иглика Иванова, юристът Иван Вълков и съпредседателя на Сдружение „РОД“ Давид Александров.

Събитието ще се проведе със специалното участие и подкрепата на Пламен Пламенов Мирянов, както и „Нашият дом е България“ и радио „Зорана“.

Таксата за подкрепата на инициативата е в размер на 10 български лева. 

"Да защитим отново българските деца и семейства!", призовават от фондация "Нашият дом е България" и Сдружение “РОД”.