Вторник, 30 Апр 2024
           
Развлечения

Наградата "Полет в изкуството" за 15-и път

   
Наградата \

15 години фондация "Стоян Камбарев" сбъдва мечтите на младите и талантливите, като реализира техни конкретни проекти – филми, изложби, спектакли, концерти, пърформанси, издава книги, музикални албуми и много други, пише БНР.

На 23 април предстои официалната церемония за връчване на престижния и чакан приз за млади творци в България – Наградата за "Полет в изкуството", носеща името на театралния режисьор Стоян Камбарев.

Отличената сред 10-те европейски изгряващи звезди на тазгодишния филмов фестивал "Берлинале" Маргарита Стойкова, любимецът на журито на "България търси талант" – илюзионистът Старбой Айвън, инфлуенсърът и автор на книги с близо половин милион последователи в социалните мрежи Изабел Овчарова-Изи, авангардният дизайнер и визуален артист Невелин Иванов-Нево и впечатляващият музикант Лъчезар Кацарски са победителите в своите области и номинирани за Наградата за "Полет в изкуството" тази година.

По време на церемонията ще бъде избран на живо от публиката носителят за наградата за кино "355" ("Три пет пет"). Всеки един от тримата млади кинорежисьори ще представи 5-минутен филм, заснет за 5 дни. Финалистите са Йордан Михайловски с "Насред Бетона", Ваня Бойчева с "Мечтата на Наташа" и Орлин Менканджиев с "Лазар".

Велин Манов разговаря с изпълнителния продуцент на фондацията Елени Декидис в предаването "Артефир".