Вторник, 30 Апр 2024
           
Новини Свят

Руска атака по цивилни в Чернигов. Осем убити и 18 ранени... засега

   
Руска атака по цивилни в Чернигов. Осем убити и 18 ранени... засега

Украинският град Чернигов бе подложен на масирана руска атака. Убити и ранени са цивилни граждани и са нанесени щети на социалната инфраструктура, пише OFFNEWS.

Областният управител Вячеслав Чаус написа в канала си в Телеграм, че е имало три ракетни удара, нанесени почти в центъра на Чернигов. Управителят на областта разпространи видео, в което говори на фона на сирените за заплаха от атака.

"Има загинали цивилни граждани, много ранени. Сега работят спасителите, работят нашите медици, които оказват цялата необходима помощ. Създаден е щаб и ще бъде оказана необходимата помощ", каза Чаус.

Той призова хората да дарят кръв за пострадалите.

 

Изпълняващият длъжността кмет на Чернигов Олександър Ломако съобщи, че броят на жертвите е нараснал до осем души, а 18 души са ранени.

По-рано Ломако заяви, че при обстрела са загинали най-малко четирима души, но броят им може да нарасне.

Кметът посочи, че осветлението и газът в града са били изключени, за да се предотвратят други разрушения.

В местните канали на Телеграм се публикуват видеоклипове, показващи повредената болница, но администрацията все още не е уточнила кое съоръжение от социалната инфраструктура е било обстрелвано.

Силни експлозии се чуха и в Одеса, черноморският град за пореден път е атакуван с крилати ракети, съобщават регионалните канали в Телеграм. Тревогата е задействана в 09.30 часа. Има информация за попадение в града.