Вторник, 30 Апр 2024
           
Новини

Живко Коцев се яви на разпит в Антикорупционната комисия

   
Живко Коцев се яви на разпит в Антикорупционната комисия

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев влезе за разпит в сградата на Антикорупционната комисия, предаде "Фокус". Той е призован по разследването за контрабанда в Агенция "Митници".

Живко Коцев пристигна заедно с адвокатите си Илиян Василев и Даниела Доковска. Бившият главен секретар на МВР предпочете да влезе в сградата през заден вход. Според прокуратурата бившият главен секретар на МВР доброволно е поискал да бъде защитен свидетел.
Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР ден след акцията на ДАНС и КПК в Агенция "Митници". 24 часа по-късно, в последния ден на кабинета "Денков" Коцев оттегли оставката си и обяви, че я е поддал под натиск.

След встъпването в длъжност на служебното правителство, Коцев беше освободен от президента миналата седмица по искане на кабинета. Междувременно вчера директорът на на ДАНС Пламен Тончев разкри пред парламентарната комисия за корупция в Агенция "Митници", че привлечените като контрабандисти Марин и Стефан Димитрови са поддържали връзки с бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев от времето му като шеф на ОДМВР София. Димитрови оказват влияние на разпределението на ръководни постове в МВР за целите на престъпната им дейност.