Неделя, 05 Май 2024
           
Новини

Емоционалната реч на Росен Желязков предизвика аплодисменти и сълзи

   
Емоционалната реч на Росен Желязков предизвика аплодисменти и сълзи

Емоционалната реч на Росен Желязков предизвика аплодисменти и сълзи у народните представители. Той произнесе думите си точно преди депутатите да гласуват негово предсрочно отстраняване от длъжността председател на Народното събрание.

Отстраняването му бе прието с 129 гласа „за“ и 103 гласа „против“.

„Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателят на 49-ото Народно събрание“, започна речта си той.

„Аз няма да ви изненадам приятно да говоря политически. Има една мисъл на един велик афорист, който казва, че понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички тук сме хора, но хора, които са пратени от други хора да работят за хората. Като народни представители трябва да имаме отговорност, отчетност и почтеност. И още едно качество, което понякога го губим – това е човещина“. Това заяви председателят на парламента Росен Желязков.

“Благодаря ви за доверието и за недоверието. Те са огледала, които създават образ и самооценка. Аз благодаря и за двете”, допълни той.

И се извини на депутатите за всяко действие и бездействие, което ги е засегнало, след което благодари и на администрацията.

С думите си Желязков разплака заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова, а от ГЕРБ-СДС и ДПС го аплодираха на крака.