Понеделник, 20 Май 2024
           
Новини

Най-новият протестър срещу мафията е... Иван Гешев

   
Най-новият протестър срещу мафията е... Иван Гешев

Борец срещу мафията, протестър за справедливо правосъдие, непримирим граждански активист. Кой е това? Отговорът: Иван Гешев. Бившият главен прокурор щурмува днес сграда на следствен арест, омерзен от несправедливостите в страната. До него бяха също така омерзената Весела Драганова и куче (на каишка; без да издава степента на напрежение).

Гешев не направи нищо незаконно, но бе използван целият протестърски инструментариум: отправи се с устремена крачка към целта, чакаха го граждани, журналисти, държа реч, множеството ръкопляска, той даде интервюта в коридорите на сградата - всичко това на живо в социалните мрежи. Разбира се, поантата бяха намеренията на Гешев да отвоюва държавата, правейки я чиста и неопетнена. Понеже при подобни сценки винаги следва да има очакване за още по-голям съспенс, Гешев се постара да внуши пред микрофоните, че следващото го множество e доста нервно - демек може да направи поразии, ако не се възстанови справедливостта в тая пуста държава.   

Ако се чудите гореописаното истина ли е или майтап, отговорът: истина - разигра се пред и в шуменското следствие; ама звучи като майтап, щото целият живот в държавата е един майтап. 

Причината за цирка бе фактът, че Иван Гешев е вече политик, участва в новата предизборна кампания, явява се заедно с позабравената Драганова (мандатоносител на НДСВ преди 23 години). По-конкретно: в листите им е арестуваното преди няколко месеца топсемейство на Омуртаг (Ешреф Ешрефов, кмет, Джефер Ешрефов, брат на кмета, Хасан Хасанов, баща). Те са задържани с различни мерки за неотклонение по разследване за ОПГ при дърводобива (семейството си има фирма). Самият кмет управлява общината, бидейки арестуван в дома си. Гешев заяви, че като бивш главен прокурор има информация за тримата и единствената им вина била, че не работели с ГЕРБ, ДПС и "отчасти с ПП-ДБ". Освен това трябвало да ги пуснат заради имунитета им като кандидати (реално той важи от утре, 10 май). Множеството, което му ръкопляска, бяха работници на фирмата и хора от община Омуртаг.

Ако денят си личи по заранта, Иван Гешев може да направи много забавни иначе безрадостните избори.