Неделя, 28 Апр 2024
           
Политика

ПП получава 2 държавни имоти в София

   
ПП получава 2 държавни имоти в София

Продължаваме промяната получава два държавни имоти в София, които да използват за партийни централи – едната за централното ръководство, а другата за местната структура на партията. Това става възможно с решение на правителството в оставка, прието днес, предава БГНЕС.

Двата имота представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. „Христо Белчев“ № 8 в район „Средец“, а вторият - на бул. „Витоша“ № 12 в район „Триадица“.

ПП „Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите - частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване. Съгласно Закона за политическите партии, ПП нямат право да ги преотдават под наем или преотстъпват за ползване. В тях не може да бъде осъществявана икономическа дейност.

Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди. В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в случай на неизпълнение.