Понеделник, 06 Май 2024
           
Бизнес

Lion's Head придоби три логистични парка във Варна, София и Русе за €71,4 милиона

   
Lion\'s Head придоби три логистични парка във Варна, София и Русе за €71,4 милиона

Компанията за инвестиции в бизнес имоти Lion's Head подписа договор за придобиване на компания BPD - инвеститор в логистични и индустриални имоти. Сделката е най-голямата в сектора от години - размер на 71,4 млн. евро.

С тази инвестиция AG Capital навлиза в нов за групата клас бизнес имоти и става вторият по големина собственик на индустриални площи в България. Покупката се реализира с инвестиция на International Finance Corporation (IFC) - част от Световната Банка и финансиране от UniCredit Bulbank.

Трите проекта обект са с обща застроена площ от 75 065 кв. м и се намират на ключови за страната локации - София, Варна и Русе. Lion"s Head е джойнт венчър на AG Capital и Old Mutual Property. В логистичните центрове, които бизнесът придобива има наематели като международни компании Phoenix Pharma, DHL, DB Schenker, Carlsberg, Speedy (Geopost), Wurth, Sopharma и др.
Снимка 662420

Източник: Lion’s Head

Русе логистичен център

Паркът във Варна е един от малкото в Морската ни столица, които предлагат както сух склад, така и складови площи с температурен контрол. Паркът разполага и с покривна фотоволтаична централа. Това е и най-големият от трите логистични парка. Центърът е доминантен за града и региона и предлага над 42 000 кв. м складови, офис и търговски площи.

Проектът в София е със стратегическа локация на източната дъга на Околовръстен път, с бърз достъп и до централните градски райони, и до летището, така и до магистралите "Хемус" и "Тракия". Проектът е избран за централен склад на водещата фармацевтична дистрибуционна компания "Фьоникс Фарма" и "Софарма Трейдинг".

Снимка 662421

Източник: Lion’s Head

София логистичен център

Логистичният център в Русе се намира в непосредствена близост до Дунав мост 1 и ключовата гранична връзка с Румъния, в единствената модерна индустриална зона на града.

"Lion's Head планира разширяване на настоящите проекти с изграждане на допълнителни 28 000 кв. м във Варна и Русе.", коментиеа Владимир Гюрджиев, Групов Директор Логистични Проекти, Lion's Head.

За компанията

Lion's Head е компания за инвестиции и управление на знакови бизнес имоти в Централна и Източна Европа. В портфолиото на дружеството са пет офис сгради с обща площ 235 000 кв.м: две в София - Полиграфия офис център и Мегапарк, и три в Букурещ - Oregon Park. Сред наемателите са глобалните компании Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama, Payhawk, Kostal, GFK.