Понеделник, 29 Апр 2024
           
Развлечения

Мария Бакалова като Ивана Тръмп в „Стажантът“ на филмовия фестивал в Кан

   
Мария Бакалова като Ивана Тръмп в „Стажантът“ на филмовия фестивал в Кан

Преди четири години Мария Бакалова даде на всички българи нов повод за гордост, след като бе номинирана за Оскар в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля". Очакваше се, че оттогава кариерата ѝ ще тръгне рязко нагоре и пред нея ще се открият повече възможности. А новината за следващата по-голяма роля на Мария Бакалова вече научихме миналата година, пише Lifestyle.

Тогава стана ясно, че актрисата ще изиграе първата жена на Доналд Тръмп и майка на три от децата му - родената в Чехословакия - Ивана.

Биографичният филм "Стажантът" ("The Apprentice") на режисьора Али Абаси е обявен като разказ за властта и амбицията, ситуиран в свят на корупция и измама. Сюжетът се фокусира върху усилията на Тръмп да изгради бизнеса си с недвижими имоти в Ню Йорк през 70-те и 80-те години, както и проследява началото на отношенията му със скандалния адвокат Рой Кон (Джеръми Стронг).

Във филма Мария Бакалова ще си партнира и със Себастиан Стан, когато познаваме от Mаrvel вселената, а този път ще влезе в ролята на младия Доналд Тръмп.

И ако досега тези факти бяха известни, то последните новини около "Стажантът" ни дават повод още повече да се вълнуваме за премиерата му.

Преди са стигне до зрителите обаче, филмът ще бъде представен на тазгодишния фестивал в Кан и ще има шанс да се пребори за наградата "Златна палма".

Събитието е едно от най-престижните във филмовата индустрия, а освен че заглавията, които биват допускани до официалната му програма, не са много, често влизат в полезрението на критиците и за наградите Оскар. Това означава, че пред Мария Бакалова отново има възможност за номинация от Академията, четири години след успеха ѝ с "Борат 2".

"Нямам думи, с които да опиша чувствата, които изпитвам в момента... Вълнувам се, щастлива съм, не мога да повярвам, че това се случва! Кан е мой любим фестивал, любим е на всички ценители на киноизкуството и именно заради това съм на седмото небе, че нашият филм ще започне своя път точно оттам, при това от официалната селекция", са първите думи на Мария Бакалова след пресконференцията, на която са били обявени селектираните за събитието заглавия.

Първи реакции за новия филм с нейно участие - "Стажантът", може да очакваме след 77-ото издание на фестивала в Кан, който ще се проведе от 14 до 25 май.