Вторник, 30 Апр 2024
           
Коментари

Мартин Карбовски: Великата ирония е да се бориш срещу Борисов и да се окаже, че пак трябва да живееш с него

   
Мартин Карбовски: Великата ирония е да се бориш срещу Борисов и да се окаже, че пак трябва да живееш с него

Не може да бъде журналистика това да получаваш и пускаш протоколи от разпити. Ти и аз не ги получаваме, а само някои други.

Това каза пред БНР журналистът Мартин Карбовски и обясни:

"Журналистът рови и пита прокурори и следователи, а те му казват, че това е следствена тайна. В един момент това, което се нарича следствена тайна, изчезна. Никой не може да ме обвини в симпатии към ПП-ДБ. Вече няма следствена тайна, за да бъдат намачкани ПП, а ДБ не бяха намачкани. ... Не мога да обвинявам колеги, че пускат тези документи, но самият факт, че избирателно се пускат документи и това се прави, за да можем да счупим Кирил (Петков) и Асен (Василев), макар че не ги харесвам, трябва да кажа, че начинът не ми харесва. Те ще останат в политиката, но ще бъдат на полусъединител - някой ще ги ползва с това, което свършихме ние, журналистите - пускаме факсимилета на разпити. Това не е журналистика, а и не се живее така, не е правилно", пише БНР

Не защитавам "дълбоко омразните ми, предали свободната идея за борба срещу Борисов - Кирил и Асен", подчерта той:

"Те обещаха да мачкат Борисов, а се съюзиха с него. Сега Борисов ги намачка, утре ще ги ползва".

Великата ирония е да се бориш срещу Борисов и да се окаже, че ще трябва пак да живееш с него още 10 години, коментира още Карбовски.

Карбовски прогнозира, че няма да има повдигнати обвинения нито срещу бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, нито срещу бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова:

"Просто пускат и правят кампания с документи, които не трябва да са сред всички. Ако ще махаме следствената тайна, да махнем за всички, а не само за ПП".

Според Мартин Карбовски "журналистите са виновни за всичко, защото те създадоха политическа класа, която никога не беше разпитвана и не беше удряна силно от истината и от сериозни въпроси".

"Те нямат нужда от нищо, нямат нужда от свободно слово, имат нужда само да платят там, където трябва по веригата на лейтенантите, и да си направят избори. Това се нарича частна държава - избирателите делегират права на хора, които по никакъв начин не спазва законите. Избирателят дава възможност единствено на сатрапите си да го управляват, а те го управляват през медиите".

Най-големият проблем на свободното слово е това, че ние чуваме това, което политиците-сатрапи искат да чуем, а не онова, което искаме да ги питаме, смята журналистът.

"Зад репликата на Бойко Борисов "който вади пачки - от пачки умира" има някаква стратегия, която е стигнала до пачките на кученцето (от разпространени в някои медии снимки, на които присъства и Живко Коцев - б.р.). ... Това не са политици, това са фокусници", каза той.