Петък, 03 Май 2024
           
Новини

На 26 април – Ден на отворените врати в УХТ и на куп изненади

   
На 26 април – Ден на отворените врати в УХТ и на куп изненади

Ден на отворените врати ще проведе на 26 април 2024 г. Университетът по хранителни технологии в Пловдив. От 10 до 15 ч. кандидат-студенти, родители, партньори и гости ще могат да разгледат учебната база на висшето училище – аудитории, семинарни зали, лаборатории. Ще имат възможността да дегустират храни и напитки, разработени от студенти и направени от тях в часовете по практика. 

В същия ден е насрочен и финалът на третото издание на най-голямото ученическо състезание в България, създадено и организирано от УХТ. В аула „Проф. Милен Бешков“ 80 отбора от цялата страна ще презентират своите идеи в четири тематични направления - храни и напитки; мехатронни системи; икономика и предприемачество; туризъм, хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг.

За първи път присъстващите ще могат да се присъединят към Re:bazaar - градско събитие за зелен лайфстайл и фестивал на осъзнатото потребление, устойчивите практики, рециклирането и повторната употреба на качествени вещи, лекции и игри. Организира се съвместно с Майна Town и на него ще се предлагат продукти от изцяло рециклирани материали, а потребители и производители ще представят своя личен еко пример. 

В подкрепа на ПО-ДОБРАТА ХРАНА се включва и отговорният бизнес в лицето на „Лидл“. Популярната хранително-търговска верига участва със симпатичен еко щанд, за да разкаже повече за специалните си продукти, с които адресират темата за здравословното хранене и планетарната диета, а именно: веган и вегетариански продукти Vemondo + плодове и зеленчуци + други подходящи постни продукти. 

Стартът на събитията ще бъде даден в 10 ч. в двора на университета от ректора проф. Галин Иванов. Очаква се гости на събитията да бъдат областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев, кметът на Пловдив Костадин Димитров и неговият заместник Владимир Темелков, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, мениджъри на фирми от хранително-вкусовата индустрия и др.