Събота, 04 Май 2024
           
Развлечения

Селин Дион за живота й с неврологичното заболяване и надеждата за чудо

   
Селин Дион за живота й с неврологичното заболяване и надеждата за чудо

През 2022 г. Селин Дион бе диагностицирана с рядкото автоимунно неврологично заболяване Синдром на скования човек. Това бе и причината дълго време тя да страни от публичното пространство. За пръв път след дългото отсъствие я видяхме на церемонията по раздаване на наградите Грами в началото на февруари. А сега тя е готова да разкаже повече за случващото се в живота й напоследък.

Певицата е на корицата на новия брой на Vogue Франция. През изданието тя лаконично заявява, че е добре, но й предстои още много работа. На този етап тя не е победила рядкото си заболяване и продължава да се учи да живее с него. А това не е никак лесна задача.

Междувременно се надява на чудо, на пробив в медицината, който да й помогне да по-добър прогрес в борбата с тази към момента нелечима болест. Засега пет пъти в седмицата е на физическа и вокална терапия.

Селин Дион не спира да работи върху всяка засегната част от тялото си, но вече е спряла да се пита защо точно на нея й се е е случило. Просто се е примирила.

"Избирам да работя с цялото си тяло и душа, от главата до петите, с моя медицински екип", заявява тя. И е категорична, че иска да бъде най-добрата възможна версия на себе си, колкото и да й струва това. Щастливка е, че може да разчита на подкрепата на своя екип, на феновете си, но най-вече на своите синове.

На този етап Селин Дион не може да каже категорично дали и кога ще се върне на сцената, колкото и да й се иска. Тя е оставила тялото й да й даде сигнали кога е правилното време за това. А засега просто живее ден за ден. Но и не иска да чака прекалено дълго, защото музиката е нейният живот.