Вторник, 30 Апр 2024
           
Новини

СДВР предприема необходимите мерки за осигуряване на реда на движение по пътищата по време на „Мотосезон 2024“

   
СДВР предприема необходимите мерки за осигуряване на реда на движение по пътищата по време на „Мотосезон 2024“
  МВР

Под мото „Намали скоростта! През живота се минава само веднъж!“  е откриването на 6 април на „Мотосезон 2024“. Днес служители на отдел „Пътна полиция” – СДВР и представители на столични мотоклубове проведоха работна среща, на която началникът на КАТ комисар Николай Крушарски подчерта, че всички участници в движението трябва да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни. Тезата му бе подкрепена и от представителите на столичните мотоклубове, които апелираха за взаимно уважение на пътя и дисциплина.

Сборният пункт на шествието е в 10 часа на площад „Княз Александър I Батенберг“. Оттам ще преминат по булевардите „Дондуков“, „Васил Левски“, „Цар Освободител“,  „Цариградско шосе“, „Пейо К. Яворов“,  „Никола Й. Вапцаров“,  „Черни Връх“,  „България“  до Резиденция „Бояна“.

При необходимост е възможно поетапно да бъде спирано и възобновявано движението по маршрута на придвижване на колоната от мотоциклетисти. В празничната програма е предвидено състезание с мотоциклети на едното платно от Околовръстно шосе пред резиденцията – стънт, дрифт и скоростни отсечки, а след това ще продължи с рок парти.